Mivel dolgozunk – Réz
Mire jó a réz?
Sok területen találkozhatunk sárga vagy vörösréz alkatrészekkel, kiegészítőkkel, vagy épp dísztárgyakkal. Az élelmiszeriparban a pálinkafőzők készülnek például vörösrézből. A réznek nagy a hővezető képessége, ezért nagyobb hőbevitel szükséges a hegesztéséhez. Mindkét anyagot lehet forrasztani is. A sárgaréz és vörösréz hegesztéshez speciális hegesztőgép szükséges és az úgynevezett hozaganyag megválasztása is különleges, akár ezüstöt is tartalmazhat.

Például sárgarézből készült harang hegesztésekor a megfelelő áramerősség és a hozaganyag megválasztásával, az anyag átolvasztásával egy sárgaréz harang hangja is megőrizhető. Vörösréz hegesztést általában pálinkafőzők építésekor vagy felújításakor használunk. Van olyan része a szerkezetnek, ahol rozsdamentes anyagot kell rézhez hegeszteni, ami nagyobb precizitást kíván. A réz hegesztésekor mérgező gázok szabadulnak fel, ezért mindig megfelelő védőfelszerelés, maszk szükséges a munkához.

Ötletet adtunk? Megvitatná elképzelését vagy egyedi gyártást szeretne?
HÍVJON MINKET!